Agenda van estiviteiten in de omgeving
Marcourt

Marcourt is een deelgemeente van Rendeux, gelegen in de vallei van de Ourthe in het hart van de Ardennen. Marcourt is ook de gang maker van de omgeving. Het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd. Vooral de zomermarkt iedere woensdagavond in juli en augustus is uniek, gezellig met veel producten uit de omgeving. Evenementen agenda.

Vanuit "Mon Refuge" is hoog op de berg de kluizenaars woning de "L'Hermitage de Saint Thibaut" te zien. Stevige wandeltocht met op het eind, als beloning, een mooi oud kerkje en dit geweldige panorama over Marcourt en wijde omgeving.

Rendeux
"Arboretum - Robert Lenoir" één van de grootste en meest verscheiden arboretums van Be <blockquote> lgië. Meer dan 3100 verschillende soorten bomen en struiken waarvan er een aantal zeer zeldzaam zijn.

Hotton
"Grottes de Hotton"
" Betreed de reuzengalerijen. Kijk in een 35m diepe put. Bewonder de broze draperieën. Luister naar de grommende stroom. Beleef dit ondergrondse avontuur met de gidsen"
Chemin du Speleo Club 1,- Tel. 0032.84 46 60 46

"Riveo"
Tentoonstelling "Het Beest & de Schone" Natuur en rivier als rode draad! Ontdek de rivier en zijn biodiversiteit. Thematentoonstelling - Natuur- en visactiviteiten.- Een rivier in oorspronkelijke staat hersteld, 16 aquaria, en een tastbassin…?
Rue Haute 4,- Tél : 0032.84/41.35.71

Ny = "Les Beaux Villages de Wallonie"


La Roche-en-Ardennen

Ruïnes van het "Feodaal kasteel", uit de 9e eeuw. De torens, de schietgaten en de kerkers brengen u terug in de middeleeuwse sfeer van weleer.

Museum "Grès de La Roche" Ontdek hier, aan de hand van scenes, het gebruik van aardewerk door de eeuwen heen. Rue Rompré 28, Tel. 0032.84/41 18 78

"Maalderijmuseum" De (water)molen is in zijn oorspronkelijke staat bewaard. Alle mechanismes zijn nog dezelfde als die van vijftig jaar terug het graan maalden. Petite Strument 62, Tel:0032.84/41 13 80

"Het museum van "de Slag om de Ardennen" Drie verdiepingen soldaten in gevechtsuitrusting, wapens (licht en zwaar geschut), foto's, persoonlijke voorwerpen en uitrustingen, militaire voertuigen, en het befaamde decodeerapparaat « Enigma » van Poolse makelij. Rue Chamont 5, - Tel:0032.84/41 17 25

"Het Wildpark" Het park bevindt zich op 2 km van het stadscentrum, in een buitengewoon groen kader. Herten, hinden, damherten, moeflons, wolven, lynxen, wilde katten, vossen, uilen en boerderijdieren zijn er te bewonderen.
Plateau du Deister 1, Tél :0032. 84/31 10 15

Natuurpark "De twee Ourthes" met een oppervlakte76.000 ha. strekt zich uit over Gouvy, Houffalize, La Roche-en-Ardenne, Bertogne, Sainte-Ode en Tenneville.

Achouffe
Achouffe "Bier brouwerij. Maak kennis met de 2 mogelijkheden om het brouwen van dichterbij te bekijken Reserveer hier, of neem de gok, kom gewoon wel op de vaste uren: maandag om 14u, op woensdag om 12u op zondag om 12u.

Golf in de omgeving - "Golf Blue Green" de Durbuy 120 hectare betoverend bos … In het hart van de Belgische Ardennen geven de glooiende, beboste heuvels en de eeuwenoude bomen het golfen iets speciaals.

"The Five Nations" Mean (Havelange) 18 hols, geldt als één van de mooiste banen ter wereld.

"Ferme de la Planche" Gouvy. Boerderijgolf is een ontspannende activiteit die men beoefent in harmonie met de natuur met familie en/of vrienden, leuk voor alle leeftijden (6 tot 99 jaar).


Durbuy
- staat bekend als het "kleinste stadje ter wereld" maar ook als een gezellig stadje. Het "Topiar park" is een unieke collectie van ‘gebeeldhouwde’ buxusbomen.
Rue Haie Himbe 1, Durbuy - Tel. : 0032.86/21.90.75

"Château de Petite Somme" Ontdek spiritueel India in de Belgische Ardennen. Er is ook een restaurant, een gastenhuis, een Indiase boetiek, een kunstatelier, een bakkerij en twee speeltuinen.Petite Somme 5, Septon - (Durbuy) - Tèl : 0032.86 32 29 26

"La Markloff" Brouwerij van ambachtelijk bier.
Rue de Cte de Ursel 115, Durbuy


Durbuy


Barvaux

"Domein van Hotemme"
Een echte educatieve troef van België met meer dan 50 natuur biorama's met een prachtig park. Route de Hottemme 58, TOUR – Heyd - Tel. 0032.86/21.30.11"

"Labyrinthe" Doolhof, bestaat niet uit stenen en/of struiken..maar is helemaal van maïs. Jaar na jaar krijgt het doolhof een compleet nieuwe vormgeving in functie van telkens weer een nieuw thema. (alleen te bezoeken in het vacantieseisoen)
Rue Basse Commène, Barvaux-sur-Ourthe Tel. :0032.86/ 21 90 42

"Pierre Haina" of de "Steen van de voorvaderen" zou, volgens de legende een gat afsluiten, dat zou afdalen naar het centrum van de aarde.Place Arsène Soreil 7, Wéris - Tel:0032.86 21 02 19

De regio rond "Wéris" heeft iets mysterieus, mede dankzij de vele dolmen.en menhirs die her en der in het landschap opduiken.


Saint Hubert
van wege zijn befaamde basiliek en het openlucht museum
"Le Fournau St.Michel"

De grotten van Han

Redu - Het boekendorp met 24 boeken- en stripsshops.

Euro Space Center

Abdij van Orval

Citadel van Dinant

Kasteel van Bouillon

Watervallen van Coo

Nog meer? Kom gewoon
naar "Mon Refuge" en geniet.